Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Vesterhede – fra øens centrum kan I gå på opdagelse i alle retninger

Ferieområdet Vesterhede ligger naturskønt i hedelandskabet midt på øen. De fleste sommerhuse har stråtag og ligger på skønne naturgrunde, som er omgivet af hede, klitter og skov. Vråby Plantage er meget tæt på, og derfor er der store chancer for at få øje på rådyr, fasaner eller harer - især tidligt om morgenen og sent om aftenen.

Naturen

En stor del af Rømøs natur, omkring 13 % af øens samlede areal, er fredet. Øens nordlige del er et fuglereservat, da mange forskellige fuglearter lever i Vadehav og marsk. Mange trækfugle holder også pause ved Rømø og bruger Vadehavet som spisekammer på deres lange rejser. Andre fugle yngler i marsken, og derfor er det meget vigtigt at holde nogle af områderne beskyttet fra menneskelige aktiviteter og at beholde naturen som den er. Marsk og Vadehavet er en del Nationalpark Vadehavet, som forløber langs kysten og hvis oprettelse har medført iværksættelse af mange små projekter for eksempel omkring lokale produkter, landbrug og andet. Som feriegæster kan I opleve Nationalpark Vadehav på en af de mange guidede ture, som arrangeres på og fra Rømø eller fra fastlandet. Her kan I nyde den uberørte natur og lære en masse om Vadehavets og marskens dyr og planter. I kan også tag på sælsafari, samle østers eller opleve sort sol, et naturfænomen, hvor tusindvis af stære samler sig over marsken. Nogle af naturturene er også rettet mod børn eller familier.

Strande

Da Vesterhede ligger midt på øen, kan I tage til øens øst- eller vestkyst for at opleve havet. Østkysten egner sig dog ikke til badning. Kun ved Kromose findes der en lille sandstrand, hvor I kan solbade, nyde roen og slappe af. Hvis I vil bade, så byder vestkysten på fantastiske strande. Hele Rømøs vestkyst er en lang strand, men stranden er ikke tilgængelig hele vejen langs kysten. Ved Lakolk finder I det mest populære afsnit af stranden, som samtidig er en af de bedste og mest yndede strande - ikke kun i Danmark, men i hele Nordeuropa. Stranden er 15 km lang og utrolig bred – alt efter tidevandet op til 6 km, hvilket gør det muligt at dyrke alle mulige former for strandaktiviteter her. Der er et afgrænset område til windsurfere, et bilfrit område og passer af plads. Lad være med at parkere bilen for tæt på stranden – hvert år skal biler trækkes fri når ejere har fejlvurderet tidevandet.

Aktiviteter

Selve Rømø byder på masser af aktiviteter. Besøg for eksempel Sct. Clemens Kirke, som ligger i Rømø Kirkeby. Rømø Kirkeby ligger på vejen mellem dæmningen og Havneby. Kirken blev bygget omkring år 1200 og er dermed vidne til øens lange historie. I 1600/1700-tallet blev kirken udvidet grundet forbedrede levevilkår og øget velstand blandt øens beboer. På kirkegården og ved kirkens mur viser kunstfærdigt forarbejdede kommandørgravsten, hvor betydningsfuld hvalfangsten og skibenes kaptajner har været i tidens løb. Op til 40 kaptajner havde deres kommandørgårde på Rømø og sejlede herfra nordpå på deres store hvalfangerskibe. Naturcenter Tønnisgård, som ligeledes er et populært udflugtsmål, er indrettet i en sådan kommandørgård. Her finder I en interessant udstilling om Vadehavet og området, og der arrangeres guidede ture gennem øens natur og vadehavet.

Udflugtsmål

På Rømø og på fastlandet, som kan nås via dæmningen, finder I masser af interessante udflugtsmål. Om sommeren er et besøg i LEGOLAND et must for alle børnefamilier. Millioner af legoklodser samt spændende attraktioner og aktiviteter samles til en hel unik oplevelse for børn og barnlige sjæle. Også fastlandets byer langs kysten eller en af de andre øer i Vadehavet er et besøg værd. Tag for eksempel færgen til Sild, den berømte, tyske ferieø, som er den største af de frisiske øer. Øen har ca. 20.000 indbyggere, og her finder I større byer som hovedbyen Westerland.