Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sydøen – sommerhusområde i uberørt natur

Sommerhusområdet ved Rømøs sydlige spids hedder Langdal. De fleste sommerhuse har stråtækte tage og falder naturligt ind i landskabet. Sommerhusene ligger tæt på Vråby Plantage, og en grusvej fører jer til strandende Sønderstrand samt Landsende. Ved Langdal finder I indkøbsmuligheder samt spisesteder.

Naturen

Ferieområdet Langdal er præget af hede, træer og et kuperet landskab. Vråby Plantage er et stykke meget uberørt natur og byder på et rigt dyreliv. Hvis I begiver jer ud i plantagen, kan I helt sikkert observere rådyr, fasaner og mange forskellige fuglearter. Fra det 18 m høje udsigtspunkt på Stagebjerget har I en fantastisk udsigt over naturen. Også Tvismark og Kirkeby Plantage, hvor I kan tage på vandretur, er et besøg værd.

Strande

Sønderstrand er en bred, flad sandstrand. Her er der masser af plads, og som familie kan I bruge al den plads I har brug for. Børnene kan lege og boltre sig, plaske i vandet og bygge sandslotte. Da stranden er så flad, er den også egnet til, at helt små børn plasker ved vandkanten. Tidevandet kan dog komme meget hurtigt, og hvis I kommer i bil, så skal I være opmærksom på, at I ikke skal parkere bilen tættere end 300 m på vandet. Lige bagved ligger klitterne, og her kan I trække jer tilbage og finde læ. Ud over det er stranden delt op i forskellige områder, sådan at badegæster ikke forstyrres af windsurfer eller kitebuggies. I kan også lade jeres drage flyve, og vinden plejer at være god på Rømø. Der findes et bilfri område, hvor I kan nyde roen. I højsæsonen findes der også livredder på stranden. Stranden ved Landsende ligger lige bagved diget og er lige så skøn som Sønderstrand. Herfra kan I køre på stranden helt til den populære Lakolk Strand, som er 15 km lang og alt efter tidevandet flere km bred. Her kan I køre helt ned til vandkanten. Stranden er også delt op efter aktiviteter, således at der for eksempel er et område for windsurfere.

Aktiviteter

Hvis I rejser som familie, så er minigolf sikkert noget for jer. I finder en minigolfbane på den sydlige del af øen og kun få km fra Havneby. Her kan børnene spille på en 18-hullers minigolfbane eller prøve petanque. Til de mindste gæster er der også en sandkasse og et legehus. I kommandørgården, som er en typisk, gammel Rømøgård, der i dag rummer mange aktiviteter, kan I besøge et wellness center. Her kan I forkæle jer selv med sauna, spa, dampbad og forskellige wellnessprogrammer samt en svømmetur i det varme vand.

Udflugtsmål

På øen findes der mange forskellige aktivitetsmuligheder for feriegæsterne. Det er en meget speciel oplevelse at besøge de omkringliggende øer i Vadehavet. Den mindste af dem er Mandø, som er forbundet med fastlandet via en vej, som kun kan bruges ved lavvande. Hvis I planlægger at køre i egen bil til Mandø, anbefales det, at I informerer jer grundigt omkring tidevand og vandstande inden I tager af sted. På Mandø kan I nyde roen og udsigten over Vadehavet. Mandø har kun ca. 40 indbyggere, en kro og et supermarked. Forskellige guidede ture, så som sælsafaris, starter som regel fra supermarkedet. Også Sild og Fanø er et besøg værd. I kommer til Fanø med en færge fra Esbjerg, som sejler flere gange i timen. I kan tage færgen direkte fra Rømø til Sild, og sejladsen tager kun ca. 40 minutter.