Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Vadehav – sommerhuse med udsigt over Vadehavet

Rømø Vadehav og sommerhusene i Østerhede ligger naturskønt ved øens østkyst - lige ud til Vadehavet. De fleste af de hyggelige sommerhuse har udsigt over vandet. Sommerhusene falder naturligt ind i landskabet, som er præget af bakker, klitter og hede.

Naturen

Østerhedes sommerhuse er omgivet af hede, klitter og Vråby Plantage. Landskabet bliver meget idyllisk når heden blomstrer i juli. Vråby Plantage byder på vandreture, og fra udsigtspunktet Stagebjerg får I en dejlig udsigt over øen og havet. Også øens andre plantager er et besøg værd. Her kan I være så heldige at få øje på rådyr, fasaner eller harer. Rømø er specielt kendt for sit rige fugleliv. I Vadehav og marsk bor mange fuglearter, og også trækfugle holder til på øen. Store dele af øen er derfor fredet og Nationalpark Vadehavet blev dannet for nogle år siden. En god mulighed for at opleve øen er en af de mange guidede ture. Her bliver I guidet af eksperter, som kender alt til Vadehavet og dets økosystem. Turene tilbydes af forskellige arrangører, og nogle retter sig også mod børnefamilier.

Strande

Rømøs østkyst egner sig ikke til badning. Ved Østerhede er der en lille sandstrand, hvor I i godt vejr kan solbade, slappe af og nyde udsigten over havet. Hvis I vil bade, så er vestkysten det rigtige sted for jer. Det er svært at finde en bedre og mere imponerende strand end Lakolk Strand. Lakolk Strand er ikke kun kilometerlang, men også kilometerbred og byder derfor på perfekte forudsætninger for kitesurfere og windsurfere. I kan også lade jeres drage flyve og meget mere, der er plads til alt og alle på Lakolk strand. Stranden er meget flad og derfor også velegnet til børnefamilier. Her kan de små bygge sandslotte og plaske i vandet mens de voksne ligger med en god bog på stranden og slapper af. En del af stranden er bilfri og derfor specielt roligt. Men hvis I skal have en masse legetøj, madpakker, drikkevarer osv. med, så er det skønt, at I også kan køre helt ned til vandet med bilen.

Aktiviteter

På Rømø kan I opleve en hel masse. Hvis I kan lide at spille golf, kan I prøve Rømøs golfbane, som er beliggende i et skønt, kuperet område med udsigt over vandet. Også lystfiskere kan udøve deres hobby på Rømø. Der er en lystfiskersø ved Juvre, men I kan også tage til fastlandet, hvor I finder en masse søer og åer, og I kan også fiske fra kysten. Hvis I rejser med børn, kan I besøge Rømø Lege- og Hesteland. Rømø Lege- og Hesteland er mere end en almindelig forlystelse. Der er fokus på at børnene lærer noget samtidig med, at de har det sjovt. Der er æsler og heste, som børnene kan lære at omgås, og som trækker hestevogne. Forældrene skal cykle for at pariserhjulet kører. Det er parkens koncept, og efter en dag her er det ikke kun børnene, der er trætte om aftenen. Udover det er bygningerne lavet som miniudgaver af rigtige Rømøhuse med stråtag og røde mursten, så gæsterne bevæger sig i en historisk kulisse.

Udflugtsmål

Rømø og fastlandet, som I kan nå hurtigt via dæmningen, byder på talrige aktivitetsmuligheder. Den nærmeste større by er Skærbæk. Her findes et fritidscenter, et museum en gokartbane. Også andre byer langs Vadehavets kyst er et besøg værd. Kør en tur langs kysten og besøg Tønder, en større by ved den tyske grænse, som betegnes som Danmarks ældste handelsby. Her kan I gå en tur gennem de gamle, brostensbelagte gader, se på historiske bygninger og nyde den hyggelige atmosfære.