Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Højer – den hyggelige by i marsken

Højer er en lidt større by med ca. 1000 indbyggere, som ligger i marsken lige ved Vadehavet. Højer ligger beskyttet bagved diger og sluser og har en lang historie. Kirken stammer helt fra 1200-tallet, og mange huse og gårde er bygget i 1800-/1900-tallet. I og omkring Højer er der mange dejlige sommerhuse, specielt mod Emmerlev Klev, hvor I finder en fantastisk sandstrand. I Højer kan I slappe af og tanke ny energi samtidig med, at I kan besøge byens og områdets historiske seværdigheder.

Naturen

Højer ligger i et meget tyndt befolket område på kanten af Nationalpark Vadehav, som byder på spændende og lærerige oplevelser samt afslapning. Området egner sig til cykel- og vandreture, og I kan desuden deltage i guidede ture i marsken og Vadehavet. Her kan I eksempelvis deltage i Sort Sol-udflugter, hvor I kan se millioner af stære på himlen. Der er også mange andre fugle, som hører hjemme i Vadehavet eller som bruger Vadehavet og marsken til at polstre sig til turen nord- eller sydpå.

Strande

Fra Højer er den nærmeste badestrand Emmerlev Klev, som kun er få minutters kørsel væk. Mange af sommerhusene, som hører til Højer, ligger ud til Emmerlev Klev. Her finder I en dejlig børnevenlig sandstrand med lavt vand og fint hvidt sand, som egner sig perfekt til familier med små børn. En af de mest populære strande i Danmark og hele Norden er Lakolk Strand på Rømø. Der er ca. en halv times kørsel til Lakolk, men turen kan virkelig anbefales.

Aktiviteter

I Højer finder I nogle meget interessante seværdigheder. Oplev for eksempel den gamle vindmølle – Højer Mølle – som stammer fra 1800-tallet og som i dag rummer to faste og én skiftende udstilling. De to faste udstillinger beskæftiger sig med mølleriets historie samt egnens natur- og kulturhistorie. Selve møllen er restaureret og stort set intakt. Sluserne ved Højer er ligeledes et yndet udflugtsmål for Højers feriegæster. Hvis I er heldige, kan I endda se sæler ved slusen. For lystfiskere byder området på mulighed for at fiske fra kysten eller tage til en af egnens put and take-søer. Hvis I gerne vil spille golf, så er der flere gode golfbaner i nærheden, fx i Tønder eller Arrild.

Udflugtsmål

Hvis I vil tage på udflugt, så egner marsklandets små byer sig rigtig godt til et lille besøg. Tønder, som også betegnes som Danmarks ældste handelsby, er et meget populært udflugtsmål. Byen har været en havneby, indtil digerne blev flyttet i 1500-tallet og dermed også havnen. I dag er Tønder en historisk by med talrige interessante bygninger, de fleste af dem bygget i 1700- og 1800-tallet. I midtbyen kan I gå på shopping eller bare gå en tur igennem de gamle brostensbelagte gader og nyde atmosfæren og byens historiske charme.